Receptes Productes Dolços i pastisseria tradicional Tècniques de cuina tradicional Vins i licors. Maridatges Ciència i cuina Fires i Mercats Bibliografia i fonts Articles i opinions

Inici

Introducció - La llimonada és una beguda que es pren des de fa segles i que resulta del tot reconfortant com a refresc sobretot en els mesos de calor.
Més enllà de la senzilla llimonada en la que barregem el suc de les llimones amb sucre i aigua, us proposem aquesta recepta moltíssim més aromàtica, gustosa i agradable que ens dona Fra Sever d’Olot, caputxí del segle XVIII i que recull Jaume Fàbrega en el seu llibre "La Cuina Monàstica".
Un cop hàgiu fet i tastat aquesta llimonada, no en voldreu cap altra. Us ho garantim.
En aquesta recepta utilitzem, a part del suc, la pela de la llimona que ens aportarà el seu gust i aromes així com el color groc que donen els seus pigments.

Aigua de llimona, feta

Ingredients per 1 litre de llimonada -
- 3 – 4 llimones
- 6 cullerades curulles de sucre aproxima-dament, al vostre gust. (Si no podeu prendre sucre podeu utilitzar sacarina o estèvia)
- Glaçons
- Aigua (preferentment mineral)


Preu - 1 €.


Temps - 15-20 minuts.


Recepta - Ratlleu la pela de les llimones (Foto) i feu-ne un almívar posant-la dins un ansat al foc amb 1/4 de litre d’aigua i el sucre.
Deixeu-ho bullir per espai d’uns 10 minuts. Deixeu refredar una estoneta (Foto).
Mentre es fa l’almívar exprimiu el suc de les llimones que heu ratllat.
Poseu uns quants glaçons dins una gerra i aboqueu-hi la resta de l’aigua freda juntament amb l’almívar passat per un colador i el suc de les llimones (Foto).
Remeneu bé la llimonada.

La pela de llimona, ratllada

Comentaris - Amb l’elaboració de l’almívar aconseguim tres coses: dissoldre fàcilment el sucre a la llimonada, extreure’n un color groc molt bonic de la pela de la llimona (carotè) i aportar-li un aroma deliciós al refresc.
Si en voleu fer a diari, paga la pena elaborar més quantitat d’almívar, amb una dotzena de llimones, que desarem a la nevera i tindrem aquest xarop a punt per cada cop que volem fer llimonada.
Cal esprémer les llimones per fer-ne el suc en el moment de fer la llimonada per aprofitat les seves vitamines i propietats al màxim.
Si us agraden aquests refrescos podeu provar de barrejar-hi aranja, llimones verdes, afegir-hi una branqueta de menta, gingebre.
És sorprenent que aquesta beguda tan bona, sana, assequible, fàcil i ràpida de fer, no la ofereixin en bars i restaurants sobretot ara a l’estiu (Foto).

Fent l'almívar

Colant l'almívar

Contacte ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Assumpció Parés/Abraham Simon/Fèlix Xunclà